Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Καγιανάς (Στραπατσάδα)


Καγιανάς ή αλλιώς Στραπατσάδα

Υλικά για 2 άτομα

4 αβγά
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ή 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες (προαιρετικά)
1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη

Εκτέλεση 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. 
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη 
και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά μέχρι να μείνει με το λάδι της.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. 
Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι των αβγών.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη.

Σημείωση: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκια ντομάτα.
Συμβουλή: Αν χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό ντομάτα ρίχνουμε ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητά της.\

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!