Συνταγή για μία υπέροχη χειμωνιάτικη σούπα και κυρίως πολύ υγιεινή !!!
ΥΛΙΚΑ
1 Ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
4 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένες
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένες τομάτες
2 Πατάτες σε χοντρά κυβάκια100γρ. Καλαμπόκι
100γρ. Φασόλια κόκκινα (Κονσέρβας χωρίς το ζουμί τους)
100γρ. Αρακά
10-15 Φύλλα σπανάκι χοντροκομμένα
150 γρ. Κριθαράκι
2 κ.σ. Γιαούρτι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Νοστιμιά
Προαιρετικά βάζουμε όσοι θέλετε και λίγο Θυμάρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΟΥΠΑΣ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο.
Αφού κάψει λίγο ρίχνουμε μέσα το χοντροκομμένο ξερό κρεμμύδι
και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα σκόρδα.
Τα σοτάρουμε όλα μαζί ίσα ίσα να πάρουν μια "μυρουδιά".
Στην συνέχεια ρίχνουμε της ντομάτες και της πατάτες,
αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση με τα δικά τους υγρά για 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε με στην κατσαρόλα το καλαμπόκι τα κόκκινα φασόλια και τον αρακά,
προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το κριθαράκι και το σπανάκι, το αλάτι το πιπέρι τη νοστιμιά
λίγο θυμάρι και προσθέτουμε 2-3 δάχτυλα ζεστό νερό πάνω από τα υλικά.
Ανακατεύουμε ελαφρός και αφήνουμε να βράζει...
Όταν το κριθαράκι γίνει, η σούπα μας είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και βάζουμε από πάνω μια ή δυο κουταλιές γιαούρτι και λίγο λαδάκι.
Σε πολύ κρύες βραδιές εγώ βάζω και λίγο μπούκοβο.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!