Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Μπριάμ (τουρλού) Κατσαρόλας



Το πιο ελληνικό φαγητό του καλοκαιριού και όχι μόνον... 
Μπριάμ Κατσαρόλας πεντανόστιμο φαγητό.
Μαγειρεύετε πολύ γρήγορα κι εξαφανίζεται αμέσως !!!!

Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές
2 μέτριες πατάτες 
2-3 καρότα
4 μέτρια κολοκύθια
2 μικρές μελιτζάνες
3-4 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κύβο της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φύλλα δάφνης
150 γρ. λάδι


Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
και τις χοντροκομμένες πιπεριές σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό. 

Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις μελιτζάνες,
πρώτα ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις πατάτες ,τα καρότα μετά τα κολοκύθια και τέλος τις μελιτζάνες. 

Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά στη συνέχεια ρίχνουμε το πελτέ και μετά από λίγο τις τριμμένες ντομάτες.

Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, κουρκουμά, τα φύλλα δάφνης, 1 κύβο λαχανικών ή κρέατος (προαιρετικά).

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για τρία τέταρτα ή μέχρι να 
μαλακώσουν τα λαχανικά μας, πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προσοχή
Δεν προσθέτουμε πολλά υγρά γιατί τα λαχανικά θα βγάλουν τα δικά τους.

Καλή Όρεξη