
Δεν έχετε ξανά φάει τόσο ζουμερά μπιφτέκια
Υλικά συνταγής
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. θυμάρι
4-5 φέτες ψωμί για τοστ
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
50 ml γάλα
500 γρ. κιμά χοιρινό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 αβγό
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
αλάτι πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 κιλό πατάτες βρασμένες για πουρέ
70 γρ. βούτυρο
αλάτι & πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να καραμελώσει.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα Multi βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, τα 2 καρότα και το ψωμί του τοστ "σπασμένο" με τα χέρια μας. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το ψωμί και τα καρότα.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, την πάπρικα, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, το ξύσμα από το λεμόνι και το αυγό.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο (μόνο τα φύλλα του) και βάζουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε 6-8 μεγάλα μπιφτέκια 220-230 γρ. το καθένα.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Πασπαλίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πιπέρι, πάπρικα και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε αυτό το φανταστικό πιάτο!
Καλή όρεξη !!!