Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Τσιπούρα στο τηγάνι (Σμυρνέικη συνταγή)

Μια συνταγή από την Σμύρνη που θα γλείφετε τα δάκτυλα σας


 Υλικά συνταγής

1 μεγάλη τσιπούρα ή 2 μικρές
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη χωρίς κουκούτσια στον τρίφτη
1 πιπεριά πράσινη ή κέρατο ψιλοκομμένη
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο σε ροδέλες
6 μικρά μανιτάρια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
ροδέλες λεμόνι για το σερβίρισμα
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα


Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε το ψάρι μας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και στρώνουμε κάτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Ακουμπάμε από πάνω τα ψάρια ή το ψάρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε δεξιά και αριστερά τα ψιλοκομμένα καρότα και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά στο τέλος βάζουμε τα μανιτάρια και τα φύλλα δάφνης.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και στη συνέχεια το κρασί και τέλος το λάδι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά το πολύ.

Σερβίρουμε το ψάρι με φέτες λεμονιού και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη