Σελίδες

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Γαλέος (Γλαύκος) στο φούρνο με πατάτες και μουστάρδα


Συνταγή που θα λατρέψετε!

Υλικά
4-6 φέτες κατεψυγμένος γαλέος
χυμό από ένα λεμόνι
4-5 πατάτες λεπτοκομμένες
1 κγ σκόρδο σκόνη
2 κγ μουστάρδα
1 κγ θυμάρι
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο πιπέρι
πολύ λίγο αλάτι
1 ποτηράκι του κρασιού νερό

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τον γαλέο και τον πλένουμε πολύ καλά.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το λάδι, 
το αλάτι και το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι. 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε την μουστάρδα με το χυμό λεμονιού το ελαιόλαδο το σκόρδο και το νερό.
Περιχύνουμε τις πατάτες (κρατάμε λίγο και για αργότερα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C αέρα για 25-30 λεπτά.
Μετά από 25-30 λεπτά βγάζουμε το ταψί απ’ το φούρνο και προσθέτουμε το ψάρι που έχουμε ξεπαγώσει. 
Προσθέτουμε στο ψάρι λίγο αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο μείγμα από το σέικερ με τα μυρωδικά.
Ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά στους 180°C αέρα χωρίς να τον γυρίσουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι του..

Καλή όρεξη !!!