Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Νόστιμο ριζότο με θαλασσινά (κατεψυγμένα)



Ένα γευστικότατο καλοκαιρινό (και όχι μόνο) πιάτο! 
Το οποίο για ευκολία ετοιμάζετε και με κατεψυγμένα θαλασσινά. 
Το αποτέλεσμα θα έχετε ένα εύκολο και γρήγορο νόστιμο ριζότο! 
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε κι ένα ωραίο μυδοπίλαφο!

Υλικά

400-500 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες, σουρίμι κτλ.)
350 γρ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
4-5 κ σ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή 4-5 φρέσκα)
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ σ ξηρό εστραγκόν
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
50 γρ. λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
κάρυ 
ρίγανη
άνηθος ψιλοκομμένος
ζεστό νερό όσο πάρει


Εκτέλεση

Βάλτε τα θαλασσινά σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τα να ξεπαγώσουν και να στραγγίξουν. 
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. 
Προσθέτετε τις πιπεριές και στη συνέχεια τα θαλασσινά και ανακατεύετε καλά. 
Κατόπιν ρίχνετε το σκόρδο, την πάπρικα το εστραγκόν ρίγανη και το κάρυ.
Σβήνετε με το κρασί. 
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. 
Τα αφήνετε να βράσουν για 5-6 λεπτά. 
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. 
Προσθέτουμε νερό σιγά σιγά (εφόσον χρειάζεται) και ανακατεύουμε σταδιακά να μην κολλήσουν. 
Λίγο πριν το τέλος προσθέστε και τον άνηθο.
Σερβίρετε αμέσως.