
Υλικά
1 μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ (πρόβειο ή αγελαδινό)
130 γραμμάρια πάστα ελιάς
και ένα λεμόνι
Πώς θα το φτιάξουμε
Ρίχνουμε στο μπλέντερ 100 γρ. τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο, 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πρόβειο ή αγελαδινό),
130 γρ. πάστα ελιάς (μαύρης ή πράσινης) και χυμό από ½ λεμόνι.
Χτυπάω καλά όλα τα υλικά, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα λεία και πυκνή.
Προσθέτω 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Πώς να τη σερβίρετε
Βάλτε 2 – 3 κουταλιές στα βραστά λαχανικά (πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια),
Πώς να τη σερβίρετε
Βάλτε 2 – 3 κουταλιές στα βραστά λαχανικά (πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια),
σε σαλάτες (πατατοσαλάτες, πράσινες σαλάτες, σαλάτες με όσπρια κ.ά.) σε ζυμαρικά.
Με την κρέμα μπορείτε ακόμα να γεμίσετε μικρές και γερές ώριμες ντοματούλες
(καλύτερα πομοντόρια) ή καρδιές αγκινάρας, βρασμένες ή ψημένες.