
ΥΛΙΚΑ
2-4 μπουτάκια κοτόπουλου (χαραγμένα σε 5-6 σημεία)
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα (γλυκιά)
3-4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
2-3 κσ ΣΟΓΙΑ ΣΟΣ (soy sauce)
2-3 μεγάλα κομμάτια Βούτυρο
1 κσ Μυλόξυδο
3-4 κσ Μέλι
Λάδι
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο)
Αλεύρι όσο χρειάζεται για να αλευρώσουμε τα μπουτάκια
Λάδι
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο)
Αλεύρι όσο χρειάζεται για να αλευρώσουμε τα μπουτάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Χαράζουμε τα κοτόπουλα μας σε 5-6 σημεία, τα αλατοπιπερώνουμε τους ρίχνουμε και πάπρικα και τους κάνουμε ελαφρό μασάζ να πάνε παντού τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνουμε 2-3 μεγάλα κομμάτια βούτυρο μαζί με ελαιόλαδο.
Ταυτόχρονα αλευρώνουμε τα μπουτάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι,
τα τσιγαρίζουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε 1 κούπα νερό, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε μεσαία φωτιά για 10-12 λεπτά.
Μετά από 10-12 λεπτά ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε στην μέση του τηγανιού 1 μεγάλο κομμάτι βούτυρο το ψιλοκομμένο σκόρδο το μυλόξυδο την σόγια σος και το μέλι ανακατεύουμε και ανασηκώνουμε τα μπουτάκια να πάνε παντού τα υλικά.
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από την μια μεριά.
Ανοίγουμε γυρίζουμε τα μπουτάκια και τα πασπαλίζουμε με το φρ κρεμμυδάκι και κλείνουμε την φωτιά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε αυτήν την υπέροχη συνταγή.