μακαρονάδα που γίνεται μέσα σε 15 λεπτά και θα σας γίνει συνήθεια
Υλικά
500 γρ. Μακαρόνια
1 μεγ. κρεμμύδι σε ροδέλες
200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια Πλευρώτους σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια Portobello σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
100 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, μαζί με το νερό πάνω τους.
Πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
Υλικά
500 γρ. Μακαρόνια
1 μεγ. κρεμμύδι σε ροδέλες
200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια Πλευρώτους σε φέτες
200 γρ. μανιτάρια Portobello σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
100 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μαζί με τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μαζί με τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακινούμε την κατσαρόλα απαλά να δέσουν τα υλικά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, μαζί με το νερό πάνω τους.
Πασπαλίζουμε με το μισό μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη !!!